Verbruik van Jacuzzi

Verbruik jacuzzi

Het verbruik in stroom van een jacuzzi of spa ligt tussen de € 35,- en € 50,- per maand. Lees in dit blogbericht alles over gemiddeld stroomverbruik van jouw jacuzzi en tips om je stroomverbruik te optimaliseren!

Gemiddeld stroomverbruik jacuzzi

Het stroomverbruik van een jacuzzi of spa ligt tussen de € 35,- en € 50,- per maand, dit heeft te maken met de bouw van de jacuzzi en de gebruikte pompen. Genieten van een jacuzzi in uw tuin, dan wel milieubewust!

Het Hybride systeem dat in elke Passion jacuzzi is ingebouwd, zorgt ervoor dat we optimaal gebruik maken van energie die terug gewonnen kan worden. Op deze wijze kunnen we goed met energie verbruik omgaan. Op deze wijze kunnen we goed met energie verbruik omgaan.
Door gebruik te maken van een kleine aanpassing (een kleine vertanding). In de doorvoer van de verwarmingspomp ontstaat 1 KW extra wrijvingswarmte. Heel simpel, echter wel doelmatig. Hybride dus!

Een spa kopen en geen hoog stroomverbruik? Kies voor een spa of jacuzzi van Passion Spa’s, Hotspring Spa’s of Freeflow Spa’s!

Isolatie van uw spa

Bij het kopen van uw spa is isolatie ook iets waar u op moet letten. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel ook het stroomverbruik. Belangrijk om op te letten bij aanschaf van uw spa is:

  • Isolering van de spa zelf (isolatiemateriaal)
  • Cover voor over de spa (dikte en soort)

Bij de Passion spa’s wordt gebruik gemaakt van een 3-laagse isolering voor de kuip. De gehele kuip is geïsoleerd door polyurethaan (purschuim), terwijl de gehele ombouw panelen geïsoleerd zijn d.m.v. een 2-laagse isolatiefolie die gelijk staat aan 2 x 7 cm. Steenwolisolatie door deze 3-voudige isolatie en in combinatie met een (uit een stuk) kunststof bodemplaat is de Passion Jacuzzi dan ook met een van de meest effectieve warmte isolatie vormen uitgerust.

Voor een optimaal gebruik van uw Jacuzzi is de dikte en het soort van cover ook erg belangrijk. Warmte stijgt op, dus als de jacuzzi een dunne cover heeft welke niet goed isoleert, kan daar veel warmte verloren gaan. Advies is dan ook om de polar (dikke) cover van Passion te nemen voor beste isolatie en stroombesparing.